Rijk van Nijmegen

Medewerker McDrive doet het luikje niet open, overval mislukt

De overvallers bij de McDonald's.
© politie/Plaats Delict
NIJMEGEN - In Nijmegen is de politie op zoek naar twee mannen op een gestolen scooter die op 1 en 2 februari op rooftocht waren in de stad.
De twee voortvluchtige verdachten pleegden een overval op een hotel aan de Neerbosscheweg en braken in bij een winkel in de stad, aan de Stikke Hezelstraat.
Een overval op een vestiging van McDonald's mislukte, omdat een alerte medewerker het raampje in de McDrive niet wilde opendoen. Toen er ook nog iemand tevoorschijn kwam en dicht bij de overvallers ging staan, gingen de twee ervandoor.

Medewerker krijgt beuk met wapen

De overval op het hotel aan de Neerbosscheweg was wel succesvol. "Dit is een overval!", riep een van de twee mannen op de scooter. Hij bedreigde de hotelmedewerker met een pistool en eiste geld.
De buit viel op de grond en het slachtoffer probeerde het geld op te rapen. De beloning was een forse tik met het wapen.

Geld uit de kassa

De overvallers gingen verder met hun rooftocht en het was inmiddels 2 februari geworden. Rond 4.30 uur tikten ze een ruit in van een winkel in de Stikke Hezelstraat. Ze stalen geld uit de kassa.
De politie vermoedt dat beide daders uit Nijmegen of omgeving komen. Ze reden op een scooter die afgelopen december is gestolen.
Bekijk de beelden:
Overvallers gezocht

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2024050503.